Wat is de XBRL Award?

In het kader van haar opdracht om de XBRL-standaard actief te promoten organiseert XBRL België een wedstrijd met als doel studenten te belonen die hun opleiding tot bachelor, master of doctoraat afsloten met een werk dat gewijd is aan de standaard "eXtensible Business Reporting Language”.

 

In aanmerking komen: eindverhandelingen, afstudeerprojecten (bijvoorbeeld: business solutions, IT‑toepassingen) en proefschriften die bijdragen tot het gebruik van XBRL in België, voor zover zij opgesteld werden tijdens academiejaren 2013-2014, 2014-2015 ou 2015-2016.

 

De beloning bestaat uit 4.000 euro voor de winnaar van de wedstrijd en 250 euro voor de 4 volgende finalisten. Deelnemen aan de wedstrijd kan alleen onder het peterschap van een van de leden van XBRL België, waarvan de lijst hier beschikbaar is. Verdere praktische modaliteiten worden uiteengezet in het wedstrijdreglement.

 

 

Kalender

 kalender

 

Organisatie: het XBRL Belgium Award Committee

Dit initiatief wordt geleid door een organisatiecomité (het “XBRL Belgium Award Committee”) onder toezicht van de Raad van Bestuur van de vzw XBRL Belgie.

 

Het XBRL Belgium Award Committee neemt de volgende activiteiten op zich:

   • planning en organisatie van de wedstrijd;
   • opstellen van het wedstrijdreglement;
   • communicatie naar scholen en diverse partijen;
   • opzetten van de jury en evaluatie activiteiten;
   • organisatie van de prijsuitreikingsceremonie.

 

 

Contact

XBRL België

de Berlaimontlaan 14

1000 Brussel

België

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.